Att arbeta hos ValueOne: Konsulter som är högt värderade både hemma och ute

Ända sedan starten 2009 har ValueOne visat på stadig och kontrollerad tillväxt, något som inte ens Corona-året 2020 kunde rubba. Bakom framgångarna ligger förstås en mängd olika faktorer. Men grundarna själva är övertygade om att inställningen till de egna medarbetarna är en av de viktigaste aspekterna, just för att kärnverksamheten handlar om kompetensbaserad konsultverksamhet.

Christer Atterström är VD för och en av grundarna av ValueOne. Med en lång karriär på internationella storföretag och elva år med ValueOne bakom sig, har han skapat sig en tydlig bild av vad som efterfrågas och värdesätts när man arbetar som konsult.

Utgångspunkten är att tillhandahålla konsulter och kandidater baserat på kompetens och leverera värdebaserad rådgivning inom företagets specialistområde, Supply Chain Management. Den ekvationen kräver att man hittar och motiverar rätt slags medarbetare med kompetens och kapacitet att göra jobbet.

− Vi erbjuder kompetensbaserade tjänster där konsultrollen ställer speciella krav, både när det gäller erfarenheter, kompetens och flexibilitet, säger Christer Atterström. Vår utgångspunkt och policy har under hela vår resa varit att erbjuda våra konsulter bra grundvillkor såsom exempelvis marknadsmässig ersättning, tjänstepension och vårdförsäkring.

Vi är övertygade om, och har bevisat att vi på så sätt både är en attraktiv samarbetspartner och arbetsgivare, som kan leverera även i situationer och på områden där det råder kompetensbrist på marknaden.

Möjlighet att utvecklas

Att som konsult arbeta i en utpräglad kunskapsmiljö är dessutom utvecklande i sig, inte minst eftersom ValueOne är CIPS exklusiva partner i Sverige.

CIPS (Chartered Institute of Procurement and Supply), grundades 1932 och är en av världens största utbildningsorganisationer inom inköp och varuförsörjning med över 200 000 individer i 150 länder i sitt Community. Som medarbetare hos ValueOne har man möjlighet att få tillgång till hela deras utbud och erfarenhet.

− Jag vågar hävda att det hos oss finns mycket att hämta för den som vill utvecklas, säger Christer Atterström. Dels i samspelet med de erfarna kollegorna här på företaget, dels i det utbud och expertis man får tillgång till tack vare att vi representerar CIPS. Oavsett om man företräder ValueOne som verksamhetsutvecklingskonsult, eller som en interimslösning på ett kundföretag, har man som medarbetare hos ValueOne möjlighet att få tillgång till den kunskap och erfarenhet vi representerar.

Ingen mall

Vad krävs då för att bli konsult hos ValueOne? Det beror förstås på, ValueOne verkar brett inom Supply Chain, och erbjuder konsultlösningar för alla typer av roller och branscher.

− Vi utgår alltid från kundens krav och situation, men använder sedan vår erfarenhet och erkända förmåga när vi matchar behov mot en konsultlösning, säger Christer Atterström.

Det betyder att det inte finns någon ”standardmall” som alla måste passa in i.

− Vi tror på mångfald och en mix av många olika slags människor, fortsätter Christer Atterström. Har man relevant utbildning, goda eller kvalificerade erfarenheter från Supply Chain Management-området och brinner för att skapa värde hos uppdragsgivare är man definitivt en potentiell konsult hos oss.

Vårda relationer

Hur ska då en förhoppningsfull konsultkandidat som vill närma sig ValueOne tänka – hur vet man om man kan tänkas vara attraktiv? Christer Atterström ler när han får frågan:

− Vi är relationsbyggare, vi anstränger oss för att hålla en god relation. Om tycke inte uppstår där och då kan det handla om en sådan enkel sak att vi för stunden inte har någon lämplig roll. Men då säger vi som det är och ser till att hålla kontakten levande. Jag har varit med så länge att jag vet att man ofta möts två gånger längs livets väg. Att vårda sina relationer är A och O för alla slags konsulter.

 

ValueOne Nyheter | Maj 2021 | Skribent: Peter Åslund