Senior logistikchef till tillverkande företag i Stockholm

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker för vår kunds räkning en logistikchef med minst tio års erfarenhet från arbete inom lager, distribution och transport för ett 6 månaders konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i södra Stockholm.

Om rollen

Rollen som Senior logistikchef innebär ansvar för företagets nordiska logistikverksamhet och är en del av företagets nordiska Supply Chain-ledning.

Som Senior logistikchef leder du en grupp bestående av tre logistikspecialister. Du ansvarar för alla distributionskostnader i Norden samt kundtjänst gällande transporter i Norden. Ditt uppdrag går i huvudsak ut på att säkerställa en så effektiv daglig drift av centrallagret som möjligt men du har även det övergripande ansvaret för att företaget följer lagar, regler och förordningar för inrikes- och exporttransporter. Resor i tjänsten förekommer.  

Övriga uppgifter:

  • Förbättra processeffektiviteten och minska kostnader
  • Strukturera och standardisera arbetsrutiner och processer
  • Övervaka tredjeparts transportgränssnitt
  • Övervaka lagkrav och andra regler/förordningar inom transportområdet och säkerställa att företaget följer dessa
  • Ansvara för att hantera strategier, relationer och avtal för externa leverantörer inom lager och transport
  • Underhålla och förbättra relationerna med interna och externa intressenter

Din bakgrund

För att bli aktuell för uppdraget krävs att du har en akademisk examen inom lämpligt område eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet. Uppdraget kräver också minst 10 års erfarenhet av logistik och transport i en internationell miljö varav minst fem år i en ledande position Uppdraget kräver även att du har goda kunskaper i ERP-system samt kännedom om regler för transport av farligt gods (ADR) och övriga transportvillkor. Även kunskaper om lager och regler för tullhantering är ett måste. Rollen kräver också erfarenhet av att ha deltagit i förbättringsprojekt inom Supply Chain Management. Meriterande för uppdraget är erfarenhet av att ha arbetat i SAP. Flytande kunskaper i ett skandinaviskt språk är ett krav liksom mycket god engelska i tal och skrift.

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 17 mars 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

Sökord: logistikchef logistik supply chain lagerdrift Stockholm