Category Manager IT till OKQ8 i Stockholm

Valueone söker en erfaren strategisk IT-inköpare till OKQ8 som vill vara med och forma och utveckla OKQ8 inför framtiden. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm. För rätt person erbjuds utvecklande arbetsuppgifter på en arbetsplats präglad av förändringsvilja och öppenhet inför nya utmaningar.

OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Genom våra värderingar Öppen och ärlig, Kundfokus, Kompetens, Snabbt och smidigt som ledstjärnor i vårt dagliga arbete kan vi växa och utvecklas. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Om rollen

Ditt huvudsakliga uppdrag är att driva förhandling av kommersiella villkor för IT och finansiella tjänster. Du kommer även att arbeta med upphandling av tjänster och produkter relaterade till företagets bankverksamhet. Inom inköpsverksamheten strävar man efter att införa ett mer kategoristyrt inköp och du förväntas i denna roll ta en aktiv del i detta förändringsarbete genom att tillsammans med dina kollegor ta fram nya innovativa lösningar för att digitalisera och effektivisera OKQ8 inför framtiden.

Du rapporterar till Head of Procurement inom divisionen Supply Chain

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Utveckla och implementera strategier och sourcingplaner för att optimera affärs- och processeffektivitet
  • Driva upphandlingar och omförhandlingar för att uppnå bästa möjliga avtalsvillkor och säkerställa leverantörernas leveranskapacitet och förmåga
  • Utforma KPI:er med leverantörer för utvärdering och uppföljning enligt uppsatta mål
  • Samarbeta med övriga Category Managers och intressenter för att förstå helheten och därefter kunna identifiera möjligheter att förbättra kvalité och lönsamhet
  • Analysera data, identifiera mönster och trender för att se förbättringsmöjligheter som leder till kostnadsreduktion och mervärde för verksamheten
  • Vara uppdaterad inom din marknad gällande leverantörer, konkurrenter och nyheter
  • Samarbeta med beslutsfattare på olika nivåer inom företaget för att förbättra och kostnadseffektivisera inom din/dina kategorier

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med akademisk utbildning på minst kandidatnivå inom relevant område, t.ex. ekonomi, IT, juridik eller liknande. För att bli aktuell för tjänsten bör du också ha minst fem års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete, gärna med upphandling av finansiella tjänster och SaaS-tjänster, samt goda färdigheter inom förhandling och avtalsskrivning.

I den här rollen ser vi dig som är självgående, driven och framåtblickande. Som person är du orädd och nyfiken med förmåga att tänka utanför ramarna och bidra med nya perspektiv på arbetssätt och processer. Du trivs med att arbeta självständigt men ser fördelarna med att arbeta i grupp för att främja övergripande mål och resultat.

På OKQ8 erbjuds du omväxlande och utvecklande arbetsuppgifter på en flexibel arbetsplats där talang och vilja till utveckling och öppenhet inför nya utmaningar premieras. Som medarbetare på OKQ8 kommer du att ingå i en företagskultur präglad av beslutsmässighet, delegerat ansvar och tillit till kollegor samt en sund balans mellan arbete och fritid.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.