Supplier Quality Engineer (SQE)

För kunds räkning söker vi en Supplier Quality Engineer (SQE) för ett konsultuppdrag hos ett företag verksamt i fordonsbranschen med placering i södra Stockholm. Är du civilingenjör med tidigare erfarenhet av kvalitetsarbete i en tillverkande industri kan vi erbjuda ett omväxlande arbete på ett internationellt och dynamiskt företag där ständiga förbättringar ligger i fokus. För rätt person finns stora möjligheter att erbjudas en tillsvidareanställning efter avslutat uppdrag.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Om rollen

I uppdraget som Supplier Quality Engineer ansvarar du för levererad kvalitet från leverantör och fungerar som expert på produktionsprocess hos leverantörerna på inköpsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Samarbeta med avdelningarna Operations, R&D och Strategiskt inköp för att säkerställa att bra kvalitetsspecifikationer tillhandahålls leverantörer samt att kvalitetsmål uppnås
  • Hantera kvalitetsavvikande artiklar och säkra leverantörs produktionsprocess med korrigerande åtgärder.
  • Driva och delta i dagliga kvalitetssäkringsverksamheter – Proaktiv utvärdering, granskning och uppföljande åtgärder
  • Bidra till inköpsbeslut och att leverantörsbasen uppfyller grundläggande krav på kvalitetsstyrningssystem
  • Strukturera, analysera och presentera data som underlag till beslut om både reaktiva samt proaktiva åtgärder
  • Hantera leverantörs KPI:er – övervakning, grundanalys och korrigerande åtgärder

Din bakgrund

Du är civilingenjör och har några års arbetslivserfarenhet av att kvalificera detaljer. För uppdraget krävs även att du har kännedom om kvalitetsmetoder som PPAP, APQP, FMEA och kontrollplaner. Du har även kunskaper om ISO9001, ISO14001 och IATF16949. Dessutom du talar och skriver du flytande engelska. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har förmåga att självständigt driva aktiviteter mot uppsatta mål. Du är van att arbeta med problemlösning för att hitta rotorsaker och motåtgärder. Du är kommunikativ med en prestigelös inställning där fokus är att nå resultat.

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 21 januari 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

Sökord: SQE Supplier Quality engineer kvlaitetsingenjör supply chain PPAP PCBA kretskort inköp produktionsprocess APQP FMEA ISO9001 ISO14001 IATF6949 kvalitetsarbete kvalitetsavvikelse