Kategoriansvarig inköpare till konsultuppdrag på företag i Nässjö

ValueOne söker en kategoriinköpare till vår kund i Nässjö för ett sex månader långt konsultuppdrag med start i april.

Om rollen

I rollen som kategoriansvarig ansvarar du för alla inköpsaktiviteter inom ramen för dina tilldelade kategorier både på operativ och strategisk nivå. Du utvecklar sourcingstrategier och arbetar löpande med inköps- och leverantörsutveckling av leverantörsbasen, förhandlar och skriver avtal.  

Du rapporterar till chefen för Category Management.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera och implementera kort- och långsiktiga strategier inom tilldelade kategorier.
  • Sätta budget för kostnadsutveckling per kategori baserat på prestanda och råvaruutveckling.
  • Planera och prioritera aktiviteter inom dina tilldelade kategorier.
  • Delta i utvecklingsprojekt för att säkerställa leverantörsval och leverantörsprestanda.
  • Identifiera och hantera leverantörs- och försörjningsrisker genom att etablera, följa upp och rapportera utfall mot mål och nyckeltal.

Erfarenhet och kompetens

Uppdraget kräver flera års erfarenhet av strategiskt inköp, gärna från olika branscher, och en vana att arbeta i tvärfunktionella team. En bred kunskap och förståelse för inköpsfrågor är en förutsättning för uppdraget liksom relevant akademisk utbildning inom teknik, ekonomi eller liknande. Du bör också ha erfarenhet av att driva projekt och du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du självgående, resultatdriven och analytisk med förmåga till självständig agerande och strategiskt tänkande. Du är en skicklig förhandlare med hög integritet och stor kommersiell förståelse. Vidare är du strukturerad och relationskapande med goda sociala och kommunikativa färdigheter.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Marcus Ljung på telefon: 070 518 74 41.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.