Head of Logistics till AIM´N i Halmstad

ValueOne rekryterar en Head of Logistics till AIM´N, som ska driva och utveckla företagets logistikflöden och processer. Har du erfarenhet av logistik och utveckling av e-handel på en snabbrörlig marknad kan AIM´N erbjuda dig en spännande roll i ett företag med stark tillväxt och global expansion.

AIM´N is a fast growing Sweden/New Zealand based activewear brand with a global reach. AIM´N was launched in 2014 in Halmstad, Sweden by Tekla & Helen and we are now expanding our AIM´N family. The work environment at AIM´N is fast-paced, dynamic, creative and no day is like the other. Our aim is to inspire and motivate all women across the world to their active lifestyle and to make them believe in themselves and the power of their dreams.

Om rollen

I rollen som Head of Logistics ansvarar du för det operativa såväl som det strategiska arbetet med fokus på att utveckla och förädla processer och flöden för en väl fungerande e-handelsverksamhet i stark tillväxt och med en kundupplevelse i världsklass. I nära samarbete med COO och CEO ansvarar du för analys och strategi av logistikprocessens nuläge men också inför etableringar på nya fokusmarknader. Du ansvarar för hela logistikprocessen innefattande:

  • Inbound logistics, optimering och utveckling av nuvarande process och samarbeten med tredjepart.
  • Den dagliga logistikdriften på centrallagret i Halmstad innefattande styrning och utveckling av arbetsmetoder och en personalgrupp på ca 10 anställda.
  • Outbound logistics, utveckla processer samt utvärdera och förhandla frakter och transportalternativ.
  • Reverse Logistics, förädla och utveckla en smart och väl fungerande returprocess.

Utöver detta så ansvarar du för utveckling och optimering av nuvarande lagerverksamhet, systemstöd och samarbetspartners på en lokal och global nivå.

Erfarenhet och kompetens

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom supply chain, logistik eller liknande samt minst fem års erfarenhet från att ha drivit och utvecklat en plockintensiv e-handelsverksamhet i stark tillväxt och föränderlig miljö. Du har stor förståelse för e-handelns logistikflöde, B2C vikten av kundens upplevelser för slutresultatet. Du brinner för verksamhetsutveckling, att utforma och sätta strategier och mål och sedan arbeta hårt för att nå dit. Som person är du är analytisk, har lätt för att se saker ur ett helhetsperspektiv och är lösningsfokuserad. Du är en kommunikativ ledare som är bra på att skapa relationer och engagemang med både anställda, samarbetspartners och leverantörer. Vi ser att du har goda kunskaper i Officepaketet, inte minst Excel, WMS och ERP. Du använder engelska och svenska obehindrat i tal och skrift.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta att kontakta Marcus Ljung på telefon: 070 518 74 41.

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.