Projektinköpare entreprenad till energibolag i Stockholm

ValueOne söker en projektinköpare med erfarenhet av entreprenadupphandling för ett tolv månader långt konsultuppdrag hos vår kund verksam inom energisektorn med start omgående.

Om rollen

I rollen kommer du att arbeta med olika investeringsprojekt och/eller ramavtal i kategorier där det finns behov av inköpare. I kategoriarbetet är din roll främst att upphandla ramavtal och säkra förlängningar av ramavtal. Som projektinköpare förväntas du ta en aktiv roll i projektupphandlingar i de investeringsprojekt där du medverkar från start till mål, med uppgiften att säkra kvaliteten på leverantörer och skapa lönsamma affärer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Författa förfrågningsunderlag och dokumentera övriga upphandlingsdokument som inköps- och investeringsprocessen kräver.
  • Vara länken mellan leverantörers kunskapsbank och projektet du verkar i.
  • Planera och genomföra upphandlingar
  • Förhandla med leverantörer och underentreprenörer
  • Genomföra och följa upp förfrågningar och anbud, räkna ut och rapportera besparing.
  • Följa upp avvikelser och driva eller vara behjälplig vid regleringar med leverantörer.
  • Dokumentera avtal och inköpspriser

Erfarenhet och kompetens

Du har några års arbetserfarenhet av entreprenad- och ramavtalsupphandling och god förståelse för de regelverk som styr entreprenader: AB, ABT, ABK och gärna LOU och LUF. Vi ser helst också att du är van att hantera upphandlingar i e-avrop. För uppdraget krävs även en relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi.

För att trivas i rollen är det viktigt att du är initiativrik, resultatinriktad, strukturerad och klarar av att självständigt planera, leda och slutföra dina arbetsuppgifter. Du är en person som triggas av att bidra till lönsamhet och är en framgångsrik förhandlare. 

Ansökan  

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.