Strategisk/taktisk inköpare direkt/indirekt material & tjänster till Ersta

ValueOne rekryterar en strategisk/taktisk inköpare inom direkt och indirekt material & tjänster till vår kund Ersta Diakoni i Stockholm. Vi söker dig som är proaktiv, driven och kommunikativ och som snabbt kan sätta dig in i inköpsverksamheten. 

Ersta diakoni är Sveriges största ideella aktör inom vård och omsorg. Som fristående och nytänkande aktör bedriver vi verksamhet inom hälso- och sjukvård, socialt arbete, fastighetsförvaltning, kyrklig verksamhet och forskning. Vi omsätter ca 1,3 miljarder och är ca 1400 medarbetare som varje dag arbetar utifrån vår värdegrund: Se människan, med värdeorden professionalism, tillit och hopp. På Ersta diakoni möter vi individer – inte livskriser, sjukdomar och symptom. Utifrån vår grundsyn om allas lika värde, hjälper vi människor i utsatta livssituationer.

Om rollen

I rollen som inköpare av direkt och indirekt material & tjänster ansvarar du för strategiskt och taktiskt inköp av olika kategorier som bl.a. produkter och tjänster inom sjukvård och omsorg, Facility Management samt konsulter inom olika kompetensområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utveckla kategoristrategier.
 • Planera och genomföra upphandlingar.
 • Förhandla och upprätta avtal med leverantörer.
 • Driva leverantörsutvecklingsprojekt (SRM).
 • Mäta och utvärdera leverantörers prestationer mot ingångna avtal. 
 • Säkerställa att inköpsrelaterat IT-system är uppdaterat.
 • Hantera löpande inköpsadministration. 
 • Upprätthålla och utveckla inköpsrutiner.
 • Kommunicera och distribuera information gällande avtal, leverantörer och samarbetspartners till Ersta och implementera dessa.
 • Arbeta med interna intressenter och ledningsgrupp.
 • Ansvara för rapportering och löpande dialog inom ansvarsområdet.

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom Supply Chain och/eller eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom samma område. Vidare kräver tjänsten minst fem års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete och utveckling av inköpsprocesser inom både direkt och indirekt material. För att trivas i rollen behöver du vara trygg i din inköpskunskap och vara van att hantera ett brett spektrum av intressenter och inköpskategorier. Du är en rutinerad förhandlare och har erfarenhet av att läsa och skriva avtal. Du är van att driva processer framåt och gillar själv att jobba både högt och lågt (operativt och strategiskt). Vi värdesätter egenskaper som lyhördhet, prestigelöshet och ett proaktivt och lösningsorienterat arbetssätt. Du bör också ha arbetat i affärssystem och behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.