Inköpsansvarig till AQ Elautomatik och AQ Components i Västerås

ValueOne rekryterar en inköpsansvarig till AQ Elautomatik och AQ Components i Västerås. Har du jobbat några år med operativt och taktiskt inköp inom tillverkande industri och har erfarenhet av avtalsförhandlingar? Är du redo att ta din inköpskarriär till nästa nivå och pröva dina vingar i en befattning med större ansvar? Då kan tjänsten som inköpsansvarig på AQ Elautomatik AQ Components vara det du söker.

AQ Elautomatik och AQ Components Västerås stödjer krävande industrikunder inom produktutveckling och produktion av el- och mekaniklösningar. Vi omsätter 400 miljoner och har verksamhet på tre orter, Västerås, Lund och Örnsköldsvik. Vi är ca. 150 anställda. Våra kunder är allt från startupbolag till stora internationella företag som är världsledande inom sina områden. Vi erbjuder en omväxlande miljö i en växande koncern som präglas av enkelhet och entreprenörsanda. Hos oss får du både utmaningar och utvecklingsmöjligheter.

AQ Group är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har totalt 5 900 anställda. Årsomsättningen uppgick 2020 till 4,8 miljarder SEK. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information om företaget se https://www.aqg.se/sv.

Om rollen

I rollen som inköpsansvarig på AQ Elautomatik och AQ Components ansvarar du för leda och driva företagets inköpsarbete, vilket bland annat inkluderar ett aktivt arbete med utveckling och utvärdering av leverantörer. Arbetet sker i nära samarbeta med övriga funktioner på företaget både lokalt och på övergripande nivå, alltid med företagets värderingar som grund: Kunden i fokus, Enkelhet, Entreprenörsanda, Kostnadseffektivitet, Mod och effektivitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla inköpsarbetet inom företaget.
  • Uppföljning och utveckling av leverantörer.
  • Söka nya leverantörer och konkurrensutsätta befintliga leverantörer.
  • Förhandla med leverantörer och teckna avtal.
  • Utvärdera offerter och upprätta inköp.
  • Uppföljning av kvalitet och kostnad på levererat material och tjänster.
  • Driva förbättrings- och besparingsprojekt inom inköp.
  • Projektinköp och inköpsstöd vid investeringar.
  • Strategiskt ansvarig för en eller flera inköpskategorier inom AQ-Group.

Du rapporterar till företagets VD.

Erfarenhet och kompetens

Tjänsten kräver utbildning på lägst gymnasienivå, helst ser vi att du har en högskoleutbildning alternativt en relevant yrkesutbildning i botten. Du bör ha arbetat några år med operativt och taktiskt inköp inom tillverkande industri och ha erfarenhet av avtalsförhandlingar. Har du erfarenhet av att köpa in elkomponenter och plåtmaterial är det meriterande. Rollen kräver dessutom att du talar och skriver både svenska och engelska flytande.

För att trivas hos oss bör du vara en lagspelare som har lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Du har en väl utvecklad ansvarskänsla och lämnar inga stenar orörda när det gäller att nå dit du vill. Du löser problem på ett positivt och kreativt sätt och har alltid kundens bästa för ögonen. Vidare är god kommersiell och tekniskt förståelse viktigt för rollen.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.