Öhlins Racing AB söker en teamledare till Supply Planning

Öhlins Racing tillverkar och utvecklar avancerade stötdämpningssystem till motorsport- bil- mountainbike- och motorcykelindustrin. Öhlins tillhandahåller högkvalitativa stötdämparprodukter, service och support till eftermarknad, OEM-partners and motorsportteam. Huvudkontoret och produktionsanläggning ligger i Stockholm. Öhlins har branschkontor och dotterbolag i Sverige, Tyskland, Thailand, Taiwan och USA. Företaget grundades 1976 och har 400 anställda.

Vill du vara delaktig i framtagningen av framtidens fjädringssystem? Vill du arbeta på ett företag i teknisk framkant, som agerar på en internationell arena med ett varumärke som är premium? Är du en rutinerad logistiker med ledaregenskaper och van att arbeta i tvärfunktionella processer? Då har vi en tjänst som teamledare till Supply Planning som kan bli din.

Din roll

Som teamledare förväntas du driva förbättringsarbete inom ditt ansvarsområde samt skapa arbetsinstruktioner och bidra aktivt till medarbetarnas kompetensutveckling. Ett viktigt inslag i din teamledarroll är också att medverka och bidra i utvecklingssamtal samt lönesamtal tillsammans med chefen för Supply Chain Management.

Som en del av Supply Planning ska du och teamet försörja Öhlins Racing’s montering och lager med komponenter och delmonterade enheter. Det innebär också att du ska planera monteringen av färdiga eftermarknadsprodukter. Som Supply Planner följer du hela kedjan från kundprognos, via leverantörsprognos till godkänd inleverans och säkrar försörjningen genom att lägga och bevaka ordrar, orderbekräftelser och leveranser. Utmaningen ligger i att kombinera långa ledtider på material med kortare leveranstider på produkter till kund. En annan utmaning är Öhlins stora produktflora och antal varianter, relativt korta livscykler samt många nya produktlanseringar.

Tjänsten är placerad på Öhlins Racing’s huvudkontor i Upplands Väsby.

Din bakgrund

Vi söker en riktigt vass supply planner med ett naturligt sinne för logistik och fallenhet för planering i MPS-system. På Öhlins används IFS. För att bli framgångsrik i rollen ser vi helst att du har en högre utbildning inom planering och logistik. Erfarenhet av produktionsplanering är ytterligare ett plus. Du bör tidigare ha arbetat med att försörja en monteringsfabrik med mekaniska, hydrauliska och elektroniska komponenter genom effektiva logistiska processer, systemstöd och kommunikation. Eftersom Öhlins har en global verksamhet, ser vi det som en stor fördel om du har jobbat med global produktion och distribution.

För att fungera i rollen krävs att du har minst ett par års erfarenhet ifrån en ledande befattning. Du anses allmänt som en person med utmärkta ledaregenskaper och är intresserad av medarbetarnas och företagets utveckling. Som person är du prestigelös, metodisk och strukturerad, äger en stor portion nyfikenhet och en vilja att ständigt förbättra ditt och företagets arbete. Tack vare din tidigare erfarenhet inom logistik och Supply Chain är du dessutom driven och självgående. Du har mycket god samarbetsförmåga och är van att agera i tvärfunktionella processer, framförallt med Sälj och Marknad, Produktion, Strategiskt inköp och och Projektinköp, samt självklart med leverantörer.

Vidare behärskar du svenska och engelska väl i tal och skrift.

Din ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. Sista ansökningsdag är den 24 september. Vi hanterar ansökningar löpande varför tillsättning kan komma att ske tidigare.

För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Fredrik Andersson på 073 222 64 30.

Sökord: Supply planner, teamleader, logistik, MPS-system, Supply chain management, planering, produktionsplanering, monteringsfabrik, mekanik, hydraulik, fjädringssystem, logistiska processer