Taktisk inköpare för uppdrag i Östergötland

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik.​ Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Dags för nästa steg i karriären? För vår kunds räkning söker vi omgående flera affärsdrivna taktisk inköpare som ska ansvara för att våra interna och externa servicekunder får sitt material i rätt tid, till rätt totalkostnad och rätt kvalitet. Har du tidigare erfarenhet från inköp eller kommersiellt arbete är det här jobbet för dig. Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6 månader och placerad i Östergötland.

­Rollen

Din utmaning består av att förmedla kravspecifikationer med avseende på inköpsrelaterade frågor till leverantörer. Du ansvarar för att säkerställa att interna och externa servicekunder får sitt material i rätt tid, till rätt totalkostnad och till rätt kvalitet. Om taktisk inköpare ansvarar du för ett eget inköpsområde och ingår i ett inköpskluster där du jobbar i ett nära samarbete med de strategiska inköparna. Du fungerar som länken och den naturliga kontaktytan mellan marknadsteamen, serviceverkstaden, projektledning, konstruktion och dina operativa inköpsområden. 

Arbetsuppgifter 

  • Analysera det tekniska och kommersiella ”scope of supply” 
  • Genomföra RFQ-analyser 
  • Administrera beställningar, hantera ordererkännanden och leveransbevaka 
  • Leverantörsförhandlingar (koordinering med ansvar för avtalen) 
  • Proaktivt följa upp och rapportera leverantörens leveransförmåga 
  • Stödja och samarbeta med såväl taktiska som strategiska inköpare gällande leverantörsutveckling 
  • Medverka i det strategiska inköpsarbetet exempelvis aktiviteter rörande kostnadsreduktioner och delta i tvärfunktionella inköpsteam 
  • Aktivt medverka i arbetet med att effektivisera processer (Sustainable processes) 

Din bakgrund 

För uppdraget krävs relevant högskoleutbildning (civilingenjör, logistikprogrammet) eller motsvarande. Du måste också ha tidigare erfarenhet från inköp eller kommersiellt arbete.

Som person har du lätt för att samarbeta över funktionsgränserna och inom inköpsfunktionerna. • Du har ett resultatorienterat arbetssätt, uppfattas som drivande och som en ”avslutare”. Du har ett gott affärsmannaskap och en förmåga att kunna se helheten. Vidare krävs en god organisationsförmåga, ett strukturerat arbetssätt och goda språkkunskaper, främst i engelska, för tjänsten. Även kunskap i SAP R/3 är nödvändig. Vi lägger även stor vikt vid social kompetens med hög nivå av kundfokus både externt och internt. 

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på https://valueone.se/aktuella-jobb/.

Sista ansökningsdag är 15 augusti och är tjänsten är placerad i Finspång. Ansökningar hanteras löpande varför tillsättning kan komma att ske tidigare. Har du frågor så kontakta gärna Frank Hemgren tel 070-748 18 91

Välkommen med din ansökan!

Sökord: taktisk inköpare, inköp, taktistk inköp, servicekunder, tactical buyer, kommersiellt arbete, SAP R/3, civilingenjör, logistik, RFQ-analyser, scope of supply leverantörsförhandlingar, ordererkännanden, Sustainable processes, strategiskt inköpsarbete, Östergötland