Transport- och logistikutvecklare till utvecklingsprojekt i Stockholm

ValueOne är specialister inom Supply Chain Management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags Supply Chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker en senior transport- och logistikutvecklare till ett tidsbegränsat uppdrag i Stockholm med start efter sommaren. Har du kvalificerad erfarenhet av verksamhetsutveckling och flödeskartläggning inom transport och logistikområdet, gärna i komplexa och snabbrörliga miljöer, kan detta vara utmaningen du söker!

Rollen

Som utvecklare i detta projekt arbetar du i en snabbrörlig miljö med kartläggning av komplexa nationella och internationella flöden, transporter och transportslag. Uppdraget gäller både ruttoptimering, uppföljning och processmässig hantering av transporter från leverantör, direkt och via hubbar och lager.

Dina arbetsuppgifter:

  • Kartläggning och förslag på optimerade flöden, rutter och transportslag
  • Kartläggning och förslag på processer, roller, ansvar och resurser för föreslaget transportupplägg
  • Säkerställande av principer, beslutsstöd och modell (simulering) och uppföljning för rutt- och transportplanering och optimering
  • Utvärdering av befintligt systemstöd och framtagning av kravspec på tillkommande funktionalitet
  • Implementeringsstöd för genomförande efter beslut

Din bakgrund

Du har en eftergymnasial utbildning inom Supply Chain Management och minst 5 års erfarenhet från ett verksamhetsutvecklande arbete inom transportområdet, förvärvat hos något större bolag eller som konsult i en snabbrörlig bransch.  

Du har kvalificerad erfarenhet av transportutvecklingsprojekt i komplexa miljöer med omfattande flöden, transportnätverk, processer och IT-stöd.

Till det här uppdraget ser vi dig som har arbetat inom transportbranschen och förvärvat en stor förståelse för dess struktur och mekanismer. Du har arbetat med verksamhetsutveckling kopplat till flöden, rutter och transportslag. Nyttiga erfarenheter är även kunskap om användning och implementering av IT-stöd inom transportplanering.  

Som person är du analytisk med en välutvecklad förmåga att kartlägga och identifiera förbättringsområden. Du är skicklig på att strukturera och planera ditt arbete och är drivande i utvecklingsarbete, där du har god hjälp av din förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar. Du är resultatfokuserad och arbetar proaktivt både självständigt och i grupp. Därtill äger du pedagogiska egenskaper och är duktig på att kommunicera och skapa förståelse och engagemang.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: www.valueone.se/jobb. Sista ansökningsdag är 12 augusti 2019. För mer information om uppdraget är du varmt välkommen att höra av dig till Jörgen Månsson, 070-444 93 23.

 

Sökord: transport logistik upphandling inköp strategisk taktisk operativ inköpare upphandlare logistiker procurement sourcing purchasing supply chain logistic commodity category strategic tactic operational buyer purchaser manager planner demand fmcg livsmedel transportutvecklare transportutveckling verksamhetsutveckling