Operativ inköpare till företag i norra Stockholm

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker en operativ inköpare med erfarenhet från mekanisk industri till ett längre uppdrag hos vår kund i norra Stockholm. För rätt person finns stora utsikter till fast anställning.

Rollen

Som operativ inköpare har du det operativa inköpsansvaret för planerade leveranser till produktion. Arbetet bedrivs i projektform och du ingår i ett team som köper in material till såväl prototyper som mindre serieproduktion av tekniskt komplexa lösningar. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet och snabbt agerande hos såväl leverantörer som inköpare.

Du förväntas kunna hantera inköp av såväl standardkomponenter som tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Arbetet innebär många kontaktytor externt som internt, i det senare fallet främst mot Planering, Strategiskt Inköp, Projektkontoret och Exportkontrollen.

Eftersom du verkar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll behöver du ha en övergripande förståelse vad detta innebär och ha en förmåga att snabbt sätta dig in i, och agera efter, relevanta regulatoriska krav. 

Arbetsuppgifter

  • Inköp av material och tjänster utifrån planlagt behov 
  • Orderläggning och leveransbevakning
  • Eftermarknadsbeställningar 
  • Inhämta kostnadsförslag
  • Löpande återkoppla till kundansvarig samt sköta leverantörsuppföljning
  • Registervård 
  • Flödesoptimering

Din bakgrund

Till det här uppdraget söker vi dig som arbetar i en liknande roll idag men känner att det är dags för nästa steg i karriären. Vi ser gärna att du har en högskoleexamen i ett relevant ämnesområde alternativt har mångårig praktisk inköpserfarenhet i ryggen. Vidare har du goda kunskaper i MS Office och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Goda kommunikativa egenskaper är ett krav.

Erfarenhet av inköpsarbete inom någon starkt reglerad verksamhet är meriterande (ex. försvars-, läkemedelsindustri eller liknande), liksom erfarenhet av eller intresse för exportkontroll. Har du arbetat i affärssystemet IFS ser vi det som ett extra plus.

För att trivas i rollen bör du vara en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som kan konsten att agera i nuet utan att förlora målet ur sikte. Du behöver vara ansvarstagande, proaktiv och trivas med pulsen i en produktionsmiljö. Du har en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp inom Supply Chain och kan självständigt driva ditt flöde för att säkerställa god leveransprecision.  

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 12 december 2019. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.