Inköpare investeringsprojekt till energibolag i Stockholm

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi söker en rutinerad projektinköpare inom entreprenad med erfarenhet av upphandling av ramavtal inom mekanik och process samt el och automation för ett ettårigt uppdrag hos vår kund i Stockholm.

Rollen

Rollen som projektinköpare i investeringsprojekt och ramavtal är en nyckelroll i upphandlingsarbetet och fungerar som loket i investeringsprojektets inköpsarbete. Du kommer att delta i investeringsprojekt och/eller ramavtal i kategorier där det finns behov av inköpare. Det innebär att du måste ha erfarenhet både av projektinköp och kategoriarbete. I kategoriarbetet är din roll främst att upphandla ramavtal och säkra förlängningar av ramavtal. Områden som är aktuella för ramavtal är underhåll och indirekt material.

Som projektinköpare förväntas du ta en aktiv roll i projektupphandlingar i de investeringsprojekt där du medverkar från start till mål, med uppgiften att säkra kvaliteten på leverantör och skapa lönsamma affärer. Du ansvarar för att hålla ihop en helhet där flera projektmedlemmar deltar i inköpsarbete och inköpsstrategi. Det medför att du tar eget ansvar och initiativ för att driva inköpsarbetet i projekten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Författa förfrågningsunderlag och dokumentera övriga upphandlingsdokument som inköps- och investeringsprocessen kräver.
  • Bidra till länken mellan leverantörers kunskapsbank och projektet du verkar i.
  • Förmedla ett bra nätverk och ha kontroll på leverantörsmarknaden inom de områden som upphandlingarna sker inom.
  • Upprätta inköpsstrategier som bidrar till affärsnytta och kvalitetssäkring.
  • Förhandla avtal med leverantörer, d.v.s. ha god insikt och vana att arbeta med juridik och avtal.
  • Leda förhandlingen med leverantörerna.
  • Genomföra och följa upp förfrågningar och anbud, räkna ut och rapportera besparing.
  • Följa upp avvikelser och driva eller vara behjälplig vid regleringar med leverantörer.

Din bakgrund

Vi söker dig som har minst sju års erfarenhet av projektinköp inom entreprenader och ramavtalsupphandling, närmare bestämt upphandling av entreprenad inom mekanik (exempelvis svets, rörarbeten) och process samt upphandlingar inom el och automation (exempelvis styrsystemsbyten, uppgraderingar). För att bli aktuell för uppdraget behöver du också ha kunskap om entreprenadjuridik och de vanliga förekommande avtalsformerna (AB/ABA/ABT). Du behöver även ha kunskap inom LUF och gärna ha hanterat upphandlingar i e-avrop. För uppdraget krävs även en relevant universitetsutbildning inom teknik, juridik eller ekonomi, samt gärna ett intresse för teknik. Har du erfarenheter från energibranschen är det meriterande.

För att lyckas i rollen behöver du ha bra sinne för ekonomi, affärer och juridik. Ditt arbetssätt präglas av långsiktighet och en helhetssyn. Du drivs av att nå dina mål, du är nyfiken, ansvarstagande och tar egna initiativ. Du triggas av att bidra till lönsamhet och är en framgångsrik förhandlare. Det är även viktigt att du är lyhörd och trivs i samarbete med andra.

Ansökan

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 6 mars 2020 För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark, 070-786 80 99.

Sökord: projektinköpare ramavtal entreprenad upphandling mekanik process el automation entreprenadjuridik AB ABA ABT LUF inköp indirekt material